Boeken
Duivelspact

Loes den Hollander Duivelspact

ISBN: 978 90 4521 029 2
Prijs: € 19,99

Sommige mensen hebben alles: geld, gezondheid en geluk. Marijn Bentink van Heemstede is er een korte periode in haar leven van overtuigd dat ze tot deze categorie behoort, tot het noodlot het tegendeel bewijst. Het lukt Marijn om de zwartste dag die ze meemaakte te verwerken en een plaatsje te geven. Maar dan meldt zich iemand die haar iets vertelt wat alles in een ander daglicht plaatst.

Vanaf dat moment moet ze kiezen. Gaat ze voor wraak of voor vergeving? Ze maakt een keuze. Met alle gevolgen van dien.

Genadeklap

Loes den Hollander Genadeklap

ISBN 978 90 4521 153 4
Prijs: € 19,95

adat bekend is geworden wat er is gebeurd met Tamara Metselaer, lijken de kaarten geschud. Degene die schuldig is bevonden wordt berecht, degene die geen blaam trof gaat vrijuit. Iedereen kan verder met zijn leven. Toch klopt er iets niet. Maar wat er niet klopt wordt goed verborgen gehouden, en niet door één persoon. De uiteenlopende gevoelens en frustraties stapelen zich op, en een climax kan niet uitblijven. Er is altijd een grens aan tolerantie en vergevingsgezindheid. Maar die grens ligt voor ieder mens ergens anders.

Schijnvertoon

Loes den Hollander Schijnvertoon

ISBN 978 90 452 0625 7
Prijs: € 19,95

Een aanrijding
Een misverstand
Een moord

Dat gebeurt, en daar zijn altijd mensen bij betrokken, soms onschuldig, soms medeverantwoordelijk.
Vaak schuldig.
Schuld hebben betekent de kans lopen om gestraft te worden, tenzij je het slim hebt aangepakt.

En mits iemand niet net iets slimmer is dan jij.

Aangetast

Loes den Hollander Aangetast

ISBN 978 90 4520 660 8
Prijs: € 19,95

Tien jaar nadat Lieve Metselaer werd geschept door een auto en dit niet overleefde, worden de dader van dit ongeluk en de vader van Lieve opgeschrikt door bedreigingen en beschuldigingen die hen erg kwetsbaar maken. Er ontwikkelt zich een duistere en onaangename strijd die consequenties heeft voor persoonlijke en zakelijke relaties.

Niemand weet wie de belager is, maar het is duidelijk dat deze moet worden gestopt voordat de volledige waarheid over het ongeluk dat Lieve het leven kostte bekend zal worden. Want deze waarheid is een beerput die beter gesloten kan blijven.

Voorbedacht

Loes den Hollander Voorbedacht

ISBN 978 90 4520 498 7
Prijs: € 19,95

Het is de nachtmerrie van iedere ouder, en het overkomt Marjon van Brienen. Haar vriend Philippe brengt hun dochter Carice niet terug na een familiebezoek. Maar waarom? Er bestaan geen onoverkomelijke problemen tussen Marjon en Philippe, er wordt nergens strijd over gevoerd. Wat heeft hem bewogen om hun dochter mee te nemen en wat heeft hij met haar gedaan? Een grootscheeps onderzoek levert niets op. Philippe en Carice zijn spoorloos verdwenen.

Hoe moet je verder als wanhoop, woede en verdriet je leven beheersen? Wanneer erken je je verlies? Marjon kan nergens de antwoorden vinden. Tot ze bezoek krijgt van een vrouw, die haar iets te vertellen heeft…

Omnibus Vluchtgedrag Zielsverwanten

Loes den Hollander Omnibus

ISBN 978 90 452 0746 9
Prijs: € 15,=

Vluchtgedrag
Kun je zwanger worden zonder bewust gevreeën te hebben? Het overkomt Lotte. En dit is nog maar het begin van een reeks gebeurtenissen die eerst hooguit vreemd zijn, maar later ongemakkelijk en ten slotte angstaanjagend worden. Lotte ontdekt wie de oorzaak is van de dreiging die haar leven gaat bepalen. Maar ze is niet gewend te vechten, ze is gewend te vluchten. En daar heeft ze een reden voor. Tot ze beseft dat haar geweten haar altijd op de hielen zal zitten, welke kant ze ook op rent.

Zielsverwanten
John Koopman is kok en eigenaar van een eetcafë. Ageeth Vos is directeur van een zorginstelling. Als John veroordeeld wordt tot een taakstraf die hij moet uitvoeren in het verzorgingshuis waar Ageeth directeur is, ontmoeten ze elkaar. Er gebeurt iets tussen hen, maar hun ongelijkwaardige posities tellen zwaar. Ze weten niet dat ze nauwlettend worden gevolgd door iemand die heel geïnteresseerd is in Ageeth. Iemand die bereid is alles op alles te zetten om haar terug te krijgen. En die steeds dichterbij komt.

Dekmantel

Loes den Hollander Dekmantel

ISBN 978 90 452 0414 7
Prijs: € 19,95

Als een grootscheeps DNA-onderzoek de dader aanwijst van de moord op Jellemieke Kaagman, veroorzaakt dat een grote schok bij de families van zowel het slachtoffer als de dader.
De ouders van Jellemieke raken verstrikt in een onderlinge strijd die zich toespitst op hun  uiteenlopende ideeën over wraak en het recht op vergelding.
De vrouw van de dader voelt zichzelf steeds verder wegdrijven van alles wat haar relatie leek voor te stellen.
Tijdens het proces dat volgt wordt iedereen opgeschrikt door een gebeurtenis die te maken zou kunnen hebben met vergelding. In beide families nestelt zich achterdocht, verdenking en angst.
Wie is kwaad genoeg om de moord op Jellemieke te wreken? En op wie is de woede vooral gericht?
Het antwoord lijkt voor de hand te liggen.

Droombeeld

Loes den Hollander Droombeeld

ISBN: 978 90 4520 945 6
Prijs: € 19,95

Nadat ze op klaarlichte dag in haar huis wordt overvallen, verandert het leven van Maartje van Duiven. Ze komt terecht in een achtbaan van ongeloof, verbijstering en angst. Ze durft nog maar weinig mensen te  vertrouwend en zoekt naarstig naar antwoorden op vragen die ze zichzelf moet stellen.

Maar daarbij ziet ze een belangrijk detail over het hoofd.

Naaktportret

Loes den Hollander Naaktportret

ISBN 978 90 452 0424 6
Prijs: € 19,95

Ieder jaar als het mei wordt, dringt het verleden van Marijke van Manen zich genadeloos aan haar op in de vorm van steeds dezelfde nachtmerries. Dit jaar blijft het daar niet bij, omdat ze een onbestemd gevoel heeft over het ongeluk dat haar man is overkomen, over een rode auto die steeds in haar buurt opduikt en over de voorspellende dromen van haar stiefzoon.
Is er sprake van dreiging of geeft ze haar fantasie te veel ruimte?
Wanneer het tot haar doordringt dat ze actie moet ondernemen, lijkt ze te laat te zijn. En ze ontdekt iets waar ze nooit op had gerekend.

Zwijgrecht

Loes den Hollander Zwijgrecht

ISBN 978 90 452 0701 8
Prijs: € 19,95

Als Amy Patijn naar het dorp Molenveld vlucht, leert ze daar Cathelijne Wolf en Viola Bouvrie kennen, die al sinds hun jeugd vriendinnen zijn. Al snel ontwikkelt zich een warme en vertrouwelijke relatie tussen de drie vrouwen. Maar er is ook twijfel en irritatie, al zijn ze daarover minder openhartig.
Als de ex van Cathelijne op een dag vermoord wordt aangetroffen, heeft dat zijn weer slag op de onderlinge verhoudingen. Er ontstaat een verkrampte sfeer en het lukt geen van de drie die sfeer te doorbreken.
Hoe onvoorwaardelijk is vriendschap?
Hoe maakbaar is het leven?
In welke mate wordt het leven bepaald door je lot?
Op sommige vragen kun je soms maar beter geen antwoord krijgen.

Broeinest

Loes den Hollander Broeinest

ISBN 978 90 452 0483 3
Prijs: € 12,95

‘Den Hollander slaagt erin de lezer van de eerste tot de laatste bladzijde aan het boek te kluisteren. Haar beste boek tot nu toe.’ – De Telegraaf

Het is geen van de kinderen van het gezin Van Dalen gelukt om aan de terreur van hun vader te ontkomen.

De gewapende vrede in de familie krijgt het zwaar te verduren als dochter Thea op een ochtend wordt neergeschoten. Hoewel zij de aanslag overleeft, gaan alle remmen los en de vlijmscherpe verschillen van mening die tussen de familieleden bestaan, komen bloot te liggen. Er valt niet meer te ontkomen aan de scheidslijn die hen uiteendrijft en er ontstaan definitief twee kampen.

Wanneer de familie opnieuw wordt geconfronteerd met geweld en er doden vallen, worden de gebeurtenissen uit het verleden pas goed actueel en manifesteert zich een niet meer te stuiten drang om de diverse familiegeheimen te ontrafelen en de waarheid over het verleden boven tafel te krijgen.

Maar die waarheid blijkt twee kanten te hebben.

Dwaalspoor

Loes den Hollander Dwaalspoor

ISBN 978 90 452 0493 2
Prijs: € 12,95

‘Een aanrader voor liefhebbers van de betere thriller. Het verhaal doet denken aan de romans van Joy Fielding.’ – Biblion

Het huwelijk van Rob en Lilian Dijkman lijkt stabiel. Toch is er iets mis. Grandioos mis. Lilian staat op het punt om haar geluk in een andere richting te zoeken, als een bizarre gebeurtenis haar leven totaal overhoop gooit. Ze zoekt steun bij de mensen die dicht bij haar staan en die ze kan vertrouwen. Als na een emotionele periode de rust in haar leven weer lijkt te zijn teruggekeerd, doet ze een ontdekking die alles wat ze recent heeft meegemaakt in een totaal ander daglicht plaatst.En die alle veiligheid en vertrouwen keihard aanvalt.

Vrijdag

Loes den Hollander Vrijdag

ISBN 978 90 452 0473 4
€ 12,95

‘Een boek dat je snel in zijn greep heeft en je door de interessante personages niet meer loslaat.’ – Crimezone

Sandra van Dalsum is mede-eigenaresse van drie modezaken, ziet er goed uit en kan er minnaars op nahouden zonder dat haar echtgenoot daar een probleem van maakt. Toch zitten er grenzen aan met wie ze kan omgaan en ze weet dat ze met haar huidige minnaar een grens overschrijdt. Ze besluit de relatie te beëindigen, maar voordat ze dit aan haar minnaar kan vertellen, gebeurt er iets waardoor ze alle controle over de situatie verliest. Haar perfecte leven verandert in een nachtmerrie.

Wisselgeld

Loes den Hollander Wisselgeld

ISBN 978 90 452 0513 7
Prijs: € 12,95

‘Een goedgeschreven verhaal, overgoten met de oer-Hollandse sfeer die deze auteur zo kenmerkt.’ – Margriet

Het lijkt een redelijk gelukkig huwelijk. Maar als de jongste dochter van Lenie en Michael vermoord wordt aangetroffen in een hotel, lukt het niet om dit drama samen te verwerken. Hun relatie komt op scherp te staan en gebeurtenissen van jaren geleden worden weer actueel, wat een onbehaaglijke onzekerheid veroorzaakt. Lenie probeert als eerste de situatie weer te normaliseren. Maar dan komt Michael erachter dat hij zijn verantwoordelijkheid voor een misstap in het verleden te licht heeft ingeschat.

Driftleven

Loes den Hollander Driftleven

ISBN 978 90 452 0503 8
Prijs: € 12,95

‘Een boek dat je ademloos uitleest.’ – Sonja de Jong, GPD

Er is iets met Emma. Ze is anders dan andere mensen. Ze weet hoe dat komt, maar ze ontdekt al op jonge leeftijd dat ze daar beter niet openhartig over kan zijn.
Het noodlot lijkt een oogje op haar te hebben. Ze verliest steeds de mannen van wie ze houdt. Dat maakt haar woedend. De woede zoekt een uitweg in een niet-alledaagse vorm.
Er is iets met Cees. Dat komt door een gebeurtenis uit zijn jeugd, die zijn leven blijft beïnvloeden.Cees is verliefd op Emma, maar hij vindt haar vreemd. Te vreemd, en dus verlaat hij haar.
Emma wil hem terug. Cees weigert.

De gevolgen zijn niet te overzien.

Bodemloos

Loes den Hollander Bodemloos

ISBN 978 90 452 0188 7
Prijs: € 19,95

Tjeerd en Lizzie van Loon en Mies van Meekeren hebben een sterke familieband. Ze delen een turbulent verleden, maar de tijd heeft daar rust in aangebracht. Dat verandert als Hella, hun moeder en zus, een zelfmoordpoging doet. Het verleden komt tevoorschijn in de persoon van wie iedereen zich al jaren geleden definitief heeft afgewend en ze ontdekken dat die persoon ervan overtuigd is dat er iets valt af te rekenen. Ze verzetten zich tegen zijn eisen en bundelen hun krachten.
Maar hij weet wie van het de zwakke schakel is.

Zielsverwanten

Loes den Hollander Zielsverwanten

ISBN: 978 90 6112 487 0
Prijs: € 19,95

In Zielsverwanten staat John Koopman, kok en eigenaar van een eetcafé centraal. Hij ontmoet Ageeth, directeur van een verzorgingstehuis, als hij zijn taakstraf in het verzorgingstehuis moet uitvoeren. Er gebeurt iets met ze, maar hun ongelijkwaardige posities tellen zwaar. Ze weten niet dat ze nauwlettend worden gevolgd door iemand die heel geïnteresseerd is in Ageeth. Iemand die bereid is alles op alles te zetten om haar te krijgen en nergens voor terugdeinst, zelfs niet voor moorden. Ook al zijn de slachtoffers kwetsbare oude mensen. Totdat er een slachtoffer valt dat niet oud is. Op dat moment komen John en Ageeth in een totaal onoverzichtelijke situatie terecht en lijkt de moordenaar vrij spel te hebben.

Glansrol

Loes den Hollander Glansrol

ISBN: 978 90 4520 043 9
Prijs: € 19,95

Vaders verdwijnen niet, vaders laten je niet in de steek, vaders zijn de meest betrouwbare wezens op de wereld…

Met Glansrol haar 11e thriller, viert Loes haar 5 jarig jubileum als thrillerauteur. In november 2006 verscheen haar eerste thriller Vrijdag en schaarde zij zich met een nadrukkelijke ‘klap’ in het bekende rijtje Nederlandstalige bestsellerauteurs.
Glansrol
Irma haat leugens en Irma omarmt leugens. Ze zoekt waarheid en ze ontloopt waarheid. En iedere keer als ze dreigt te verdwalen in het doolhof van haar eigen gedachten, onderneemt ze acties die ze zorgvuldig verborgen houdt.

Irma heeft haar leven onder controle, totdat een stem uit het verleden haar begint lastig te vallen. Ze probeert deze te ontwijken, maar de geschiedenis haalt haar in en toont haar het verschil tussen leugens en waarheid.

Troostkind

Loes den Hollander Troostkind

ISBN: 978 90 4520 106 1
Prijs: € 19,95

Voor de buitenwereld lijkt het een gewoon gezin, dat het verlies van het jongste kind heeft verwerkt. Maar het ligt anders. Een van hen heeft de kenmerken van een tijdbom en brengt de anderen regelmatig in beroering. En in conflict.

Astrid van Velzen is de moeder van dit gezin en op een dag in juni ontdekt ze iets wat niet alleen een gevoelige snaar raakt, maar ook de voorbode blijkt te zijn van geweld en dreiging. Ze vermoedt dat haar zoon hier iets mee te maken heeft.

Hoever ga je als moeder om de daden van een kind goed te praten? Hoe lang lukt het je de andere kant op te kijken? Wat moet er gebeuren om je zover te krijgen dat je ingrijpt?

Vluchtgedrag

Kun je zwanger worden zonder bewust gevreeën te hebben?

Loes den Hollander Vluchtgedrag

ISBN 978 90 6112 458 0
Prijs: € 19,95
 


 
Kun je zwanger worden zonder bewust gevreeën te hebben? Het overkomt Lotte. En dit is nog maar het begin van een reeks gebeurtenissen die eerst hooguit vreemd zijn, maar later ongemakkelijk en tenslotte angstaanjagend worden.
Lotte ontdekt wie de oorzaak is van de dreiging die haar leven gaat bepalen. Maar ze is niet gewend te vechten, ze is gewend te vluchten. En daar heeft ze een reden voor. Tot ze beseft dat haar geweten haar altijd op de hielen zal zitten, welke kant ze ook op rent.

Zwanenzang

Zwanenzang is opnieuw een heerlijke literaire thriller van Loes den Hollander, die door alle fans van Vrijdag in één adem zal worden uitgelezen!

Loes den Hollander Zwanenzang

- Paperback met flappen, 14,5 x 21,0 cm
- Omvang: 320 pag.
- ISBN 978 90 6112 216 6
- NUR 305
- Prijs: € 19,95
- Reeds verschenen

Op het einde van hun middelbareschooltijd sluiten vier klasgenoten een verbond, waarbij ze elkaar beloven dat ze met niemand zullen praten over wat ze samen hebben uitgehaald. Ieder voor zich probeert daarna om alles wat er is gebeurd gewoon te vergeten.
Maar er blijft toch een onaangenaam schuldgevoel in hun hoofd achter, dat door schijnbaar onschuldige woorden van anderen gemakkelijk kan worden aangewakkerd en waar ze nooit helemaal los van komen.

Na twintig jaar worden Sylvie, Doortje, Vicky en Janna beurtelings geconfronteerd met hun lidmaatschap van een groep die beter niet had kunnen bestaan. Ze proberen de signalen die ze krijgen te negeren maar worden tóch gedwongen om onder ogen te zien dat hun schuld moet worden ingelost en ze een hoge prijs gaan betalen. Een té hoge prijs, zelfs…
Kan hun onbekende belager, die van plan lijkt te zijn om met elk lid van de groep rigoureus af te rekenen, worden gestopt? Heeft het zin om het verleden op te rakelen of kunnen ze er beter definitief over zwijgen?
Ze beseffen alle vier pas laat dat het noodlot hen op de hielen zit.

Zwanenzang is opnieuw een heerlijke literaire thriller van Loes den Hollander, die door alle fans van Vrijdag in één adem zal worden uitgelezen!

Het scherventapijt

Drie vrouwen, drie verschillende levens.
Annelies worstelt met de vraag wie haar vader is.
Charlene had haar vader niet willen kennen.
Marieke heeft haar afkomst volledig achter zich gelaten.
Door een daad van zinloos geweld kruisen zich hun wegen en blijken ze onlosmakelijk met elkaar verbonden te zijn.

Loes den Hollander Het scherventapijt
ISBN 978 90 6112 488 7
Prijs: € 19,95

Loslaten

Loslaten is een verhalenbundel waarin alle verhalen iets te maken hebben met het vermogen het verleden te laten gaan.

Loes den Hollander Loslaten

ISBN 978 90 6112 239 5
Prijs: € 12,95
Verschenen

 

Een oude liefde die zich plotseling meldt om afscheid te nemen.
Een diep gewortelde frustratie die een uitweg zoekt en daarvoor een onorthodoxe oplossing vindt.
Een totale ommezwaai in een gevoel die het leven definitief verandert. Het onvermogen om een streep te trekken.
 

Vreemde Liefde

Afrekenen met de man die je verraden heeft en hem raken op zijn meest kwetsbare plek; ...

Loes den Hollander Vreemde Liefde

ISBN 978 90 6112 629 4
Prijs: € 12,95

 
 

Afrekenen met de man die je verraden heeft en hem raken op zijn meest kwetsbare plek;
Ontdekken dat je zorgvuldig bewaarde geheim al jaren op straat ligt;
De grens van je uithoudingsvermogen bereiken;
Een verlangen net zo lang najagen tot het zich tegen je keert.
De manier waarop mensen met de liefde omgaan, is vaak voor anderen moeilijk te peilen en nog minder te begrijpen.
Vreemd.  Maar wat is er vreemd aan liefde?

Vrije val

Loes den Hollander Vrije val

ISBN 978 90 452 0334 8
Prijs: € 12,95

Op de dag dat je tachtig wordt een brief krijgen die de toekomst verandert.
Een diep verborgen oorlogstrauma niet langer in de hand hebben.
Door een toevallige ontmoeting een verschrikkelijke waarheid ontdekken.
Op het punt staan je zwangerschap te laten onderbreken.
Het besluit nemen de moordenaar van je kind op te sporen.
Het leven kan niet zomaar nooit meer hetzelfde zijn en je zult een weg moeten zoeken in de situatie die ontstaat.

Je maakt een vrije val, die overal toe kan leiden.

Of juist nergens toe.

Vrije val is, na Loslaten en Vreemde liefde, opnieuw een bundel vol verrassende verhalen.

Wodka-Jus

Een schijnbaar rimpelloze verbintenis. Een roerloze nacht. En dan opeens een mededeling die alle rust verstoort en bij iedereen vragen oproept. Birgit krijgt te horen dat haar man zelfmoord heeft gepleegd. Birgit gaat de confrontatie aan met het verborgen leven van haar man en ontdekt de waarheid over haar huwelijk.
 

Loes den Hollander Wodka Jus

Prijs: gratis
Uitverkocht
 

Krachtmeting

De moord op Fons Mascini zou een afrekening kunnen zijn. Wie voelde zich voldoende kwaad, gefrustreerd of aangevallen om hem in een parkeergarage een kogel door zijn hoofd te jagen?

Loes den Hollander Vreemde Krachtmeting

ISBN: 978 90 6112 598 3
Prijs: € 5,00
 De moord op Fons Mascini zou een afrekening kunnen zijn. Wie voelde zich voldoende kwaad, gefrustreerd of aangevallen om hem in een parkeergarage een kogel door zijn hoofd te jagen? Zijn vrouw Eva heeft daar haar eigen ideeën over, die ze zorgvuldig geheim houdt. Ze wil de dader persoonlijk ontmaskeren en bedenkt een slim plan. Maar de moordenaar van Fons heeft ook met haar iets af te rekenen.

Uitglijder

Gustaaf Jelle de Volte is ervan overtuigd dat hij meer kan dan goed recenseren. Hij wil de wereld versteld laten staan van zijn eerste literaire thriller, maar zijn reputatie staat hem in de weg. Dan krijgt hij een lumineus idee. Dat idee heet Annabel Schot, een succesvolle auteur die hij al ettelijke keren met verve geknipt en geschoren heeft. Annabel heeft een writersblock en Gustaaf heeft een voortreffelijk manuscript. Hij zoekt contact met haar.
En daar krijgt hij spijt van.


Loes den Hollander Uitglijder
ISBN 978 90 6112 686 7
Prijs: € 9,95

Nooit alleen

Loes den Hollander Nooit alleen

ISBN 978 90 5965 204 0
Prijs: € 19,95

Nooit alleen werd geschreven in opdracht van de CPNB ter gelegenheid van Juni – Maand van het Spannende Boek 2013

Achter Alines schijnbaar gelukkige en comfortabele leven gaat een ziekelijke onzekerheid schuil. Als ze merkt dat haar man iets heeft verzwegen en deze onzekerheid verder gevoed wordt door waarschuwingen van haar buurvrouw, verandert haar leven in een leugen, met lugubere gevolgen.